Tagtik

Afperser wil baby's vergiftigen

De Duitse politie is op zoek naar een afperser die tien miljoen euro eist. Krijgt hij die niet voor zaterdag, dan dreigt hij ermee om twintig vergiftigde voedingsmiddelen te plaatsen in winkels in Zuid-Duitsland.

Twee weken geleden plaatste de man al vijf potjes babyvoeding in een winkel in Friedrichshafen. Aan die potjes had hij ethyleenglycol toegevoegd in een dosis die dodelijk was voor baby's. De politie haalde alle babyvoeding uit de rekken voor de potjes bij een consument konden belanden.

"Het gaat hier om een uitzonderlijke afpersingszaak", aldus Uwe Stürmer, politiecommissaris van Friedrichshafen. "We moeten ervan uitgaan dat we te maken hebben met een gewetenloze dader, die een ernstig gevaar voor de volksgezondheid betekent. Dit kan slachtoffers eisen."

Op basis van camerabeelden van de winkels kon al een beschrijving van de afperser worden verspreid. De politie roept alle consumenten in Friedrichshafen op om extra alert te zijn voor voedingsproducten die al geopend lijken te zijn.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren