Tagtik

Albertooo durft eindelijk uit de kast komen

De zingende kapper Alberto Vermicelli uit de kinderserie Samson & Gert heeft zich voor het eerst openlijk geout als homo. Het personage dat gespeeld wordt door acteur Koen Crucke wil daarmee een voorbeeld stellen en holebi's nog bespreekbaarder maken in de Vlaamse huiskamers. "De outing is een kwestie van evolutie. Ik vertolk het personage al 28 jaar, dat zijn meer dan duizend afleveringen. Ik heb Alberto zelf gecreëerd, met dat roze kappersjasje. En liet hem ontpoppen tot wie hij nu is."

Zaterdag bekende acteur Koen Crucke op de Nederlandse radio voor het eerst dat het personage dat hij vertolkt in Samson & Gert homo is. "Ik denk dat hij de laatste tijd uit de kast is gekomen", zei Crucke verrassend. Volgens Koen Crucke bestaat de kans dat personage Alberto weldra een vriendje zal krijgen in de kinderreeks.

Holebivereniging Cavaria juicht de openlijke outing alvast toe. "Ouders hadden vast al door dat Alberto een homo was. Nu kunnen ze er thuis ook openlijk over praten met hun kinderen. Dat is een positief signaal", zegt Jeroen Borghs, woordvoerder van Cavaria, maandag in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Soirce: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren