Tagtik

Amerikaanse toerist die vastgehouden werd in Noord-Korea: blind, doof en in vegetatieve toestand vrijgelaten

In maart 2016 werd de 22-jarige Amerikaanse toerist Otto Warmbier in Noord-Korea veroordeeld tot vijftien jaar dwangarbeid omdat hij zogezegd een propagandaposter zou gestolen hebben. In januari 2016 werd Otto gearresteerd toen hij een toeristische rondreis door Noord-Korea maakte. In juni 2017 werd hij echter met een medisch vliegtuig gerepatrieerd en keerde hij terug naar de Verenigde Staten. De jongeman was onherkenbaar en verkeerde volgens artsen in vegetatieve toestand toen hij op 13 juni met een medisch vliegtuig landde in Cincinnatti.

"Otto huilde, maakte een onvrijwillig, onmenselijk geluid, staarde wild schokkend voor zich uit, was blind, doof en zijn hoofd was geschoren. Het leek alsof iemand een tang had genomen en zijn onderste tanden had herschikt. Ook had hij een groot litteken op zijn rechtervoet en hoge koorts", vertelden zijn ouders deze week in het ochtendprogramma 'Fox & Friends'. "We waren niet voorbereid... Geen enkele moeder, geen enkele ouder zou mogen doormaken wat wij meegemaakt hebben," vertelt zijn moeder.

Amper enkele dagen na zijn terugkomst uit Noord-Korea, overleed Otto Warmbier op 22-jarige leeftijd in de VS. Amerikaanse artsen oordelen dat Otto zich in een vegetatieve toestand bevond en dat hij door een onbekende oorzaak ernstige neurologische schade had opgelopen. Noord-Korea ontkent voorlopig dat het de Amerikaanse toerist slecht zou behandeld hebben.

(Skwadra and by Tagtik/Source: Fox & Friends/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren