Tagtik

Antwerpen decor voor tv-reeks met 380 miljoen (!) kijkers

Een filmploeg van 75 Chinezen is deze week neergestreken in Antwerpen voor de opnames van het tweede seizoen van de op de Chinese staatszender hyperpopulaire reeks 'To be a better man'. Enkele van de afleveringen zullen zich immers in de Scheldestad afspelen en daar is Antwerps burgemeester Bart De Wever heel fier over.

"Geen enkele marketingcampagne die we in China zouden houden om Antwerpen te promoten, zou zo’n impact kunnen hebben als dit project. Chinese televisiereeksen zijn bij ons niet bekend vanwege de taal en andere culturele verschillen, maar de impact van een dergelijke productie valt niet te onderschatten", reageert De Wever over de serie die in China maar liefst 380 miljoen kijkers lokt. Drie van de 42 afleveringen van het nieuwe seizoen zullen de komende tien dagen in Antwerpen gedraaid worden.

Producente Jia Yiqun verbleef ooit als uitwisselingsstudente twee jaar in Antwerpen en die periode maakte duidelijk indruk op haar. "Chocolade, bier en diamant kunnen perfect symbool staan voor het zoete, bittere en eeuwige van liefde", vertelt Yiqun in Het Nieuwsblad. In de serie zal het hoofdpersonage, een tandarts die in zijn vrije tijd liefdesconsulent is, een roadtrip maken die hem naar Antwerpen brengt aan de zijde van een vrouwelijke hotelmanager die in alles zijn tegenpool lijkt te zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren