Tagtik

Antwerpenaar (53) misbruikte buurmeisjes van 8 en 11

Het Openbaar Ministerie vordert vier jaar cel voor een 53-jarige Antwerpenaar die zijn minderjarige buurmeisjes aanrandde en zou verkracht hebben.

Het misbruik begon in de zomer van 2016. De ouders van de slachtoffertjes beschouwden hun buurman als een broer en zijn diep geschokt. Zo ging de man geregeld kamperen met de meisjes, was hij vriend aan huis bij het gezin en speelde hij vaak met de kinderen. Op 21 januari betrapte de vader van de meisjes de buurman in bed met zijn kinderen. De vijftiger zat met zijn handen onder de dekens en betastte het jongste kind. Niet veel later vertelden het achtjarige en elfjarige meisje aan hun vader dat de buurman hen al meerdere malen aan de borststreek en de geslachtsdelen had aangeraakt. Ze mochten dit echter niet doorvertellen want de buurman zei dat het 'hun geheimpje' was.

De beklaagde legde gedeeltelijke bekentenissen af, maar ontkent dat er ooit sprake is geweest van verkrachting. De man zit al een halfjaar in voorhechtenis en riskeert nu een celstraf van vier jaar. De procureur zei dat een deel van de straf met uitstel zou kunnen, indien de beklaagde zich laat behandelen en het contactverbod met de slachtoffers strikt naleeft. Op 13 juli valt het vonnis.

(Skwadra by Tagtik/Source: ATV/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren