Tagtik

AS Monaco wil Cercle Brugge overnemen

AS Monaco heeft een bod gedaan op de meerderheid van de aandelen van Cercle Brugge, zo meldt de Monegaskische club zelf. Voor het einde van de maand zal de Raad van Bestuur van Cercle daarover een beslissing nemen.

De 'vereniging' was al een tijd op zoek naar een partner en lijkt die nu te hebben gevonden bij de club van de steenrijke miljardair Dmitry Rybolovlev. Met de steun van Monaco wil Cercle zo snel mogelijk opnieuw naar de hoogste Belgische klasse. De spelers uit de eigen opleiding van Monaco beschikken zo met Cercle over een tussenstap tussen de reserveploeg en de eerste ploeg van de Monegasken.

"Monaco wil zeker de tradities en waarden van Cercle behouden, Cercle is immers een historische club in het Belgisch voetbal", zo luidt het bij de huidige leider in de Ligue 1.

AS Monaco en Cercle werken al samen: Cercle huurt dit seizoen 4 spelers van Monaco (Nardi, Benedinne, Diarra en Chérif). Bij de Monegasken is de Belg Filips Dhondt algemeen directeur. En dat was hij ook al tussen 1994 en 1998 bij... Cercle Brugge. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren