Tagtik

Auto rijdt in op militairen: dader gevonden!

In de Franse gemeente Levallois-Perret net buiten Parijs is woensdagochtend een voertuig doelbewust ingereden op een groep militairen. Zes soldaten zijn hierbij gewond geraakt, waarvan drie er zeer erg aan toe zijn.

De chauffeur van de wagen, vermoedelijk een donkerkleurige BMW, is momenteel nog voortvluchtig. De politie startte een klopjacht. De militairen hadden omstreeks 8.15 uur hun tijdelijke kazerne, een sociale woonblok uit de jaren 50 nabij het gemeentehuis, verlaten om aan hun patrouille te kunnen beginnen. De in- en uitgang van deze kazerne ligt in een doodlopende straat. Daar wachtte de bestuurder hen op en reed hij op hen in, bevestigt de burgemeester.

"De auto trok plotseling heel snel op, wanneer de militairen buiten kwamen. Dit is ongetwijfeld een opzettelijke daad", reageert Patrick Balkany, burgemeester van Levallois-Perret, bij BFM TV.

Woensdagnamiddag slaagde de Franse politie erin om de mogelijke dader te arresteren. De politie verwondde de man met een schot toen ze hem naderden op een snelweg ten noorden van Parijs. Dat meldt de woordvoerster van het parket aan CNN. Een politie-agent uit Rijsel raakte ook gewond bij de arrestatie van de verdachte.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren