Tagtik

Auto's komen per trein van China naar Zeebrugge

De eerste trein uit China is via Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland vrijdag aangekomen in de haven van Zeebrugge. Aan boord van deze trein geen Chinese toeristen, maar allemaal gloednieuwe Volvo-wagens die geproduceerd werden in het Chinese Dajing.

"Ook al worden er tegenwoordig veel wagens per schip vervoerd, deze Chinezen zouden graag de 'zijderoute' herstellen en kiezen daarom voor de trein", verklaart Joachim Coens, CEO van de Haven van Zeebrugge de opmerkelijke keuze. Het vervoer via trein is ook een pak sneller, zegt de CEO. "Per trein is het slechts twintig dagen, terwijl per boot deze route van China tot in Zeebrugge ruim zesendertig dagen in beslag zou nemen."

Nadat de wagens hier aangekomen zijn, worden ze in België verder afgewerkt en vertrekken ze vervolgens naar alle Europese landen. "Dit versterkt de positie van Zeebrugge als autohaven nummer 1 in Europa", zegt minister Kris Peeters bij Focus Wtv. In elke container zitten drie wagens en deze trein zal verschillende keren per week het traject tussen China en Zeebrugge afwerken met aan boord telkens 120 à 140 Volvo-wagens.

(Skwadra by Tagtik/Source: Focus Wtv/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren