Tagtik

Automobilist dodelijk ongeval zat te sms'en, maar dat is niet verboden in Texas

De 20-jarige jongeman die woensdagnamiddag een zwaar ongeval veroorzaakte in Texas, was aan het sms'en achter het stuur. Dat zegt getuige Jody Kuchler tegen persagentschap AP.

De chauffeur week met zijn witte pick-up van zijn rijvak af en botste frontaan op een minibus. Dertien van de veertien inzitenden van de minibus kwamen bij deze zware crash om het leven. De chauffeur, de 20-jarige Jack Dillon Young, reed voor het ongeval geregeld al op het rijvak van de tegenliggers, meldt getuige Kuchler. De jongeman was dus duidelijk al lange tijd meer met zijn smartphone bezig achter het stuur, dan met het verkeer.

Sms'en aan het stuur van een wagen is niet verboden in Texas. In vele andere Amerikaanse staten is het gebruik van gsm-toestellen wanneer je een voertuig bestuurt wel verboden. (Skwadra by Tagtik/Source: FoxSanAntonio.com/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING:<br>First photos of moments before head-on bus crash<br>Truck swerving all over US 83.<a href="https://twitter.com/SueKENS5">@SueKENS5</a> has video. More details at 6pm on <a href="https://twitter.com/KENS5">@KENS5</a> <a href="https://t.co/YvfOQOthuO">pic.twitter.com/YvfOQOthuO</a></p>&mdash; Joseph Lopez (@JoLoKENS5) <a href="https://twitter.com/JoLoKENS5/status/847923883147759617">31 maart 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren