Tagtik

Belgen rijden massaal te snel in Frankrijk

Eén op de tien hardrijders op Belgische wegen is een buitenlander. Zo werden er in 2016 maar liefst 281.320 wagens met een buitenlandse nummerplaat geflitst. "Voor veel buitenlanders is het immers een gewoonte om 130 km/u te rijden op de snelweg", zegt Benoit Godart van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

De Fransen hebben de zwaarste voet op Belgische bodem, gevolg door de Nederlanders, Duitsers, Polen en Luxemburgers. De Franse chauffeurs zijn immers verantwoordelijk voor 35 procent van alle buitenlandse snelheidsboetes.

Maar ook de Belgen duwen geregeld het gaspedaal te hard in bij onze zuiderburen, blijkt nu. Uit de Franse statistieken die mobiliteitsorganisatie VAB kon inkijken, blijkt dat van alle Europeanen die vorig jaar rondreden op de Franse wegen, de Belgen de grootste hardrijders zijn.

Maar liefst 446.161 Belgen werden vorig jaar geflitst op Franse bodem. Dat is goed voor 17 procent van de 2.557.204 boetes die vanuit Frankrijk naar Europese bestuurders buiten Frankrijk verstuurd werden.

Daarmee doen de Belgen het bijna even slecht als de Fransen op onze wegen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren