Tagtik

Belgische miss slachtoffer van zinloos geweld

Toen Laurie Ledoux, die Miss Namen 2017 is, donderdagavond omstreeks 18.00 uur samen met haar moeder het pas geopende winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi verliet, zag ze een dakloze zitten. De Belgische schone besloot om de man wat eten te geven. Vervolgens stapten moeder en dochter verder richting hun geparkeerde wagen, tot plots een onbekende in de billen van de miss kneep.

"Ik kwam van mijn werk, ik was helemaal niet uitdagend gekleed. Ik droeg een jeans, basketschoenen en een dikke trui. Ik heb hem meteen op het matje geroepen en gevraagd wat zijn probleem was dat hij dacht dat hij een vrouw zomaar kon aanraken", vertelt Laurie aan RTL. De stoppen van de man sloegen volledig door nadat Laurie hem duidelijk maakte dat ze niet aangeraakt wilde worden door een onbekende man. Ook haar moeder probeerde de man te kalmeren, maar die ging vervolgens als een wilde tekeer. "Hij heeft mijn ma eerst in het gezicht geslagen om zijn woede vervolgens op mij te richten. Ik wist niet wat ik moest doen, dus heb ik mijn Cola maar in zijn gezicht gegooid. Dat hield hem echter niet tegen. Hij bleef maar slaan." Ook Laurie incasseerde heel wat klappen van de onbekende man.

De miss moest naar het ziekenhuis overgebracht worden en is enkele dagen arbeidsongeschikt door problemen aan de nek, de knie en verwondingen in het aangezicht. Ledoux diende klacht in bij de politie. Ze heeft tijdens de aanval een foto kunnen nemen van de dader, waardoor het onderzoek wel eens in een stroomversnelling zou kunnen raken. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren