Tagtik

Bestuurder valse bomauto gedwongen opgenomen in psychiatrie

De man die gisteren werd klemgereden in Molenbeek, werd deze ochtend psychiatrisch onderzocht met het oog op een gedwongen opname. Het Brusselse parket startte daarom de zogenaamde 'Nixon-procedure' op. "De man maakte een zeer verwarde indruk. We hebben de procedure tot collocatie dan ook opgestart", zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx aan Persinfo.  Deze namiddag raakte dan bekend dat de dertiger werd opgenomen in de psychiatrie via collocatie.

Op de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek heeft een politiepatrouille dinsdagnamiddag op een voertuig geschoten. De bestuurder weigerde te stoppen bij een controle en dreigde op de agenten in te rijden.

Na een achtervolging slaagden de agenten erin om de wagen en de Rwandeze bestuurder uiteindelijk staande te houden. De chauffeur zei dat er explosieven in zijn wagen zaten. De politie nam geen enkel risico en sloot meteen een gebied af van het Weststation richting de Dilbeekstraat. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, maar vond geen explosieven.

Korpschef van de zone Brussel-West Johan Berckmans doet het relaas: "Op de Ninoofsesteenweg, iets verder dan het Weststation is het de agenten niet gelukt om de wagen klem te rijden. Er is dan op de banden van het voertuig geschoten. Zo hebben ze het kunnen immobiliseren en werd de bestuurder uit het voertuig gehaald. Tijdens deze operatie beweerde de bestuurder dat er explosieven aanwezig zijn in het voertuig."

Iets na 20.00 uur dinsdagavond was het voor DOVO duidelijk dat de man gelogen had en dat hij geen explosieven bij zich had. Het parket heeft inmiddels wat informatie vrijgegeven over de bestuurder. De man die gisteren voor heel wat commotie zorgde is een Rwandese dertiger, die tot 2009 in België verbleef maar sindsdien in Duitsland woont. De bestuurder is gekend bij justitie. Nog volgens het parket van Brussel maakte de man een heel verwarde indruk.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren