Tagtik

Bezoekers tonen geen respect, dus Planckendael sluit kinderboerderij

Bezoekers van dierentuin Planckendael kunnen genieten van dieren die afkomstig zijn uit alle windstreken ter wereld. Toch was ook de kinderboerderij, met lokale neerhofdieren, immens populair. Bezoekers moeten er zich immers niet vergapen aan dieren die in een kooi zitten of in een afgesloten domein vertoeven, maar konden er gewoon tussen de geitjes, kippen, alpaca's en konijnen rondlopen. Vele kinderen genoten er dan ook van dat ze in de kinderboerderij van Planckendael de dieren konden voederen en aaien. Daar komt nu echter een einde aan.

Omdat het al te vaak gebeurde dat grote groepen kinderen tegelijk achter de geitjes joegen, dat mama’s hun kleintjes op de rug van de alpaca’s probeerden te zetten voor de allerleukste foto of dat vaders de geiten bij de hoorns te vastnamen, besliste Planckendael om de kinderboerderij niet meer zomaar toegankelijk te maken, waardoor je er enkel nog met een gids de dieren van heel dichtbij zal kunnen bezoeken.

"We mogen niet iedereen over dezelfde kam scheren, er waren zeker meer bezoekers die het wel goed voor hadden met de dieren. De kinderboerderij bestond ook al jaren, maar er waren toch altijd bezoekers die zonder respect met de dieren omgingen en dat willen we niet toestaan", reageert Ilse Segers van Planckendael bij Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren