Tagtik

'Blind getrouwd' bij wet verboden?

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) verklaarde in de kamer dat het college van procureurs-generaal voor alle arrondissementen in België een standpunt moet innemen over huwelijken tussen twee personen die elkaar de dag zelf voor het eerst ontmoeten. Laat dat nu net het concept zijn van televisieprogramma 'Blind getrouwd' en het Franstalige equivalent 'Mariés au premier regard'.

Geens vindt dat het gebruik van het burgerlijk huwelijk in dergelijke programma's een verkeerd beeld geeft van het instituut. In 'Blind getrouwd' worden vier singles door experts aan elkaar gekoppeld. De vrijgezellen kennen elkaar niet en zien elkaar voor het eerst aan het altaar, waar ze meteen in het huwelijksbootje stappen. Na enkele weken van elkaar intensief te leren kennen, beslissen de 'koppels' dan of ze getrouwd blijven of de scheidingsprocedure inzetten.

Olivier Maingain, de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, heeft onlangs zo'n huwelijk geweigerd nadat hij het parket van Brussel contacteerde. De procureurs-generaal zullen nu oordelen of het concept van 'blind trouwen' nog mag toegestaan worden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren