Tagtik

Bracke uitgespuwd door eigen Gentenaars

Uit een peiling die iVox heeft uigevoerd bij 715 Gentenaars blijkt dat nog maar 10 procent van hen vertrouwen heefrt in Siegfried Bracke als politicus. 

Ruim 87 procent moet niets van de N-VA'er weten en 65 procent vindt zelfs dat hij moet opstappen als Kamervoorzitter. Ook vindt 84 procent van de Gentenaars dat hij zijn eigen partij in Gent heeft beschadigd. Deze beschadiging komt er nadat eerder deze week was uitgelekt dat Bracke tot 12.000 euro per jaar verdiende als adviseur van Telenet.

Bracke heeft ambitie om in 2018 burgemeester te worden, maar om dat te worden zal hij nog een flinke vooruitgang mogen maken in zijn populariteit. Huidig burgemeester Daniël Termont (sp.a) heeft momenteel ruim zes op de tien Gentenaars achter zich staan. Termont hoopt in 2018 zijn sjerp door te geven aan een partijgenoot.

Ruim 87 procent moet niets van de N-VA'er weten en 65 procent vindt zelfs dat hij moet opstappen als Kamervoorzitter. Ook vindt 84 procent van de Gentenaars dat hij zijn eigen partij in Gent heeft beschadigd. (SKWADRA by Tagtik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren