Tagtik

Britse toeriste opgevreten door wolven?

Zaterdag werden stoffelijke resten gevonden in de heuvels nabij Petrota, in het Griekse binnenland. "Grote delen van het lichaam ontbreken. De enige stoffelijke resten die ik gezien heb, waren afgekloven botten waar geen zacht weefsel meer aanzat. Onze eerste inschatting is dat het slachtoffer werd verslonden door wilde dieren", verklaarde een politiefunctionaris bij persagentschap AFP.

Heel Griekenland is in de ban van deze vondst. Van wie is het lichaam? Hoe kwam het slachtoffer om het leven? Deze vragen houden de Grieken al de hele week bezig. Initieel dachten de autoriteiten dat het slachtoffer misschien wel gedood werd door verwilderde straathonden, aangezien deze een echte plaag vormen in Griekenland. "De staat van de botten doet eerder vermoeden dat het slachtoffer werd aangevallen door hondsdolle wolven en/of jakhalzen en niet door straathonden", zei forensisch arts Nikolaos Kifinidis in The Times.

Een autopsie zal nu duidelijkheid moeten brengen over de doodsoorzaak en de identiteit van het verscheurde slachtoffer. In Groot-Brittannië houden ze alvast hun hart vast. De Britse toeriste Celia Lois Hollingworth raakte immers vrijdag vermist. Nadat haar broer aan de ambassade meldde dat hij haar telefonisch niet meer kon bereiken, gaf hij haar als vermist op. De 63-jarige Britse uit Bradford verbleef immers in de regio waar de beenderen gevonden zijn.

"We onderzoeken alle mogelijke opties: een aanval door verwilderde honden of door wilde dieren óf een misdrijf", besluit politiewoordvoerder Ioanna Rotziokou.

(Skwadra and by Tagtik/Source: The Times/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren