Tagtik

Buikgriep op WK atletiek: al 30 slachtoffers

Op het wereldkampioenschap atletiek, dat plaatsvindt in Londen, zijn al dertig atleten en stafleden ziek geworden. Allen verbleven ze in een van de officiële atletenhotels.

Maandagavond sijpelde het nieuws vanuit Londen binnen dat een voedselvergiftiging er voor een epidemie aan buikgriep zorgt. Ook Kevin Borlée is geveld door de voedselvergiftiging, al logeert hij in een ander hotel. Kevin werd in de individuele 400 m nog elfde, maar voelde zicht toen al niet helemaal optimaal. "Meteen na de wedstrijd zondagavond zijn we teruggekeerd en hebben we ons verzorgd. Daarna heeft hij gegeten en een kwartiertje later ernstige diarree gekregen en heeft hij heel de nacht overgegeven. Hij ging heel snel achteruit en was heel zwak", vertelt vader en tevens coach Jacques Borlée.

Inmiddels hervatte Kevin de trainingen voorzichtig. Zijn deelname aan de 4x400m zou dan ook voorlopig nog niet in het gedrang komen. Toch zal de snelle Belg volledig moeten hersteld zijn om zaterdag de reeksen van de aflossing te kunnen lopen. De finale wordt zondag gelopen.

De zieke atleten krijgen hulp van het medisch team van de organisatie en de Engelse gezondheidsorganisatie is ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de ziekte zich niet verder verspreidt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren