Tagtik

Burgemeester Aalst is vechtpartijen moe

Christoph D'Haese vraagt dat het gerecht doeltreffend optreedt tegen de vechtersbazen die voor amok zorgen in zijn stad. De burgemeester van Aalst is het zat nadat afgelopen zaterdag opnieuw een man zwaargewond raakte toen hij naar eigen zeggen tussenbeide kwam bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren aan de Aalsterse Sint-Martinuskerk.

Het 43-jarige slachtoffer vindt dat de politie niet snel genoeg ter plaatse was. "Via de sociale media de politie verwijten dat ze niets doet, wil ik manifest tegenspreken. Ik heb dat ook al gecheckt en gedubbelcheckt. Men kan toch niet zeggen dat deze politie niets doet als we vorige week alleen al dertien administratieve aanhoudingen gedaan hebben", weerlegt burgemeester Christoph D'Haese de kritiek bij TV Oost.

D'Haese vraagte een strenge straf voor de onruststokers in Aalst. "We gaan die feiten heel hard aanpakken en ik reken ook op het parket want het is natuurlijk niet altijd de politie en de burgemeester die aan zet zijn. Laat ons toch niet vergeten dat veiligheid een geïntegreerd beleid nodig maakt. Slagen en verwondingen moeten kordaat bestraft worden."

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren