Tagtik

Buurvrouw pest bakkerij: 1 jaar de cel in

Een 60-jarige vrouw uit Kessel-Lo is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar omdat ze tien jaar lang haar buren heeft gepest. Die baatten een bakkerij uit en werden al sinds 2007 lastig gevallen met nachtelijke telefoontjes, brieven met doodsverwensingen, hondenpoep en beschuldigingen die de vrouw aan de klanten van de bakkerij overmaakte. Ook de man van de vrouw kreeg een celstraf van zes maanden. De slachtoffers die hun zaak bleven runnen, maar wel vijf kilometer verderop gingen wonen, krijgen een schadevergoeding van 7600 euro.

"Als ik in mijn bakkerij sta, zie ik ze elke keer passeren. Ik krijg er een beklemmend gevoel van", aldus de bakkersvrouw op het proces. "Wij zijn niet van die aard dat we problemen zoeken maar we worden wel uitgemaakt voor het vuil van de straat. Wij zitten al jaren met een vraagteken terwijl zij een verleden hebben."

Het blijft gissen naar de beweegredenen van de vrouw voor de pesterijen, want zij kwam niet opdagen voor de rechter. Omdat zij ook met vorige buren in Wilsele problemen had gehad, oordeelde de rechter dat zij te kampen heeft met 'persoonlijkheidsproblemen'.

De problemen zouden begonnen zijn in 2007 na een auto-ongeluk met enkel blikschade. Ondanks enkele tussenkomsten kon de wijkagent niet voorkomen dat het tot een proces kwam. (Fausto by Tagtik/Bron: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren