Tagtik

Conclusie rapport vlucht MH370: "Een groot mysterie"

Australische onderzoekers hebben hun finaal rapport klaar over de verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines, nu zo'n 3.5 jaar geleden. Na heel wat onderzoek, waar veel budget in kroop, blijven de Australische onderzoekers vooral met veel vraagtekens zitten.

Vlucht MH370 was in maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking, toen het vliegtuig plots volledig verdween van de radar en nooit meer een spoor werd teruggevonden. Een wereldwijde zoektocht naar het wrak leverde niets op. Het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) leidde de zoekactie onder water, maar ook dat leverde niets op. Het ATSB spendeerde maar liefst 100 miljoen euro en de onderwaterzoektocht vond plaats in een gebied van 120.000 km².

Vandaag presenteert het ATSB zijn eindrapport na een jarenlange zoektocht. "Het blijft een grote tragedie en we hadden zij die rouwen graag uitsluitsel gegeven. Ik hoop dat ze desalniettemin wat troost kunnen vinden in het feit dat we alles in onze macht hebben gedaan om antwoorden te vinden", zegt ATSB-topman Greg Hood in The Guardian.

In 2015 én 2016 werden brokstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines teruggevonden aan de kusten van eilanden in de Indische Oceaan en de Oost-Afrikaanse kustlijn. Maar verder vonden honderden onderzoekers geen enkel spoor meer en blijft het grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis onopgelost.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren