Tagtik

Cycloon Debbie eist 2 mensenlevens in Australië

In het oosten van Australië zijn twee mensen dood teruggevonden na de doortocht van cycloon Debbie. Dat meldt nieuwszender ABC. De afgelopen dagen is het land getroffen door enorme overstromingen. Voorlopig moeten tienduizenden Australiërs nog wachten op toestemming om terug naar hun huis te gaan. Hierna kunnen ze pas de eventuele schade opmeten.

Het eerste dodelijke slachtoffer is een vrouw die vermist was sinds donderdagavond. Ze werd gevonden in een dorpje niet ver van Gold Coast. Het tweede dodelijke slachtoffer is een vrouw van 64 jaar. Ze werd meegesleurd door het stromende water. Haar man slaagde er wel nog in zich te redden.

Mark Smethurst is commissaris in de zwaarst getroffen deelstaat, New-South-Wales. "Er zijn bijna 20.000 mensen geëvacueerd en we hebben al 400 reddingsoperaties moeten uitvoeren. Meestal gaat het om mensen die de evacuatiewaarschuwingen niet hebben opgevolgd en vast zijn komen te zitten.", zegt Smethurst. Volgens de overheid duurt het nog zeker twee dagen voor de geëvacueerde mensen naar huis kunnen. (Skwadra by Tagtik/Source: ABC/Illustration Picture: 

Ook dit kan u interesseren