Tagtik

D-day voor verdachte moordenaar Sofie Muylle?

Alexandru C, de 23-jarige Roemeen die ervan wordt verdacht de moordenaar te zijn van Sofie Muylle, krijgt waar hij om heeft gevraagd: de onderzoeksrechter heeft ingestemd met een leugendetectortest. Deze vindt vandaag plaats.

De verdachte had daarom gevraagd nadat hij door Roemenië aan België was uitgeleverd. Sofie Muylle werd eind januari dood aangetroffen op het strand van Knokke. Op haar lichaam werd het DNA van de Roemeen aangetroffen, maar die houdt zijn onschuld nog altijd staande. C. beweert dat hij Sofie Muylle zieltogend aantrof op het strand, verkrachtte en daarna levend achterliet. "Daarom zat mijn sperma in haar ­lichaam. Wat er daarna met haar gebeurd is, weet ik niet", zegt Alexandru C.

Als de 23-jarige verdachte door de leugendetectortest niet ontmaskerd wordt, is het al de tweede meevaller voor zijn verdediging. Uit het autopsieverslag van het slachtoffer bleek eerder al dat ze verdovende anti­depressiva in haar lichaam had en zware onderkoelingsverschijnselen vertoonde.

Toch zouden er genoeg manieren bestaan om een leugendetectortest te beïnvloeden, volgens critici. Speurders zijn er immers van overtuigd dat de Roemeen Muylle verstikte in het zand na de verkrachting en daarna haar lichaam verborg onder een houten terras bij de zeedijk, schrijft Het Laatste Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren