Tagtik

Daarom nam Weiler zelf ontslag

De Zwitser René Weiler is niet langer de trainer van voetbalclub RSC Anderlecht. Dat maakte de Brusselse traditieclub maandagmiddag bekend op haar website.

"René Weiler behaalde met Paars-Wit de 34ste titel, bereikte de kwartfinale van de Europa League, kwalificeerde de ploeg voor de groepsfase van de Champions League en stimuleerde de groei van jonge talenten als Youri Tielemans en Leander Dendoncker. De club dankt René Weiler voor zijn inzet, prestaties en professionalisme", klinkt het afscheidswoord.

Voorlopig zal de huidige technische staf, bestaande uit Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli, ad interim het sportief beleid van het eerste elftal overnemen.

"Blijkbaar is Weiler ook in Brussel beschimpt en belaagd door Anderlecht-fans tijdens een wandeling met zijn vrouw", vertelt voetbalanalist Peter Vandenbempt. "Zo wou hij niet meer werken. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck hebben geprobeerd om hem nog te overhalen. Ze wilden dat hij het nog enkele weken zou proberen. Misschien kwam het nog goed, maar Weiler wilde er een einde aan maken. Zondagavond zijn Herman Van Holsbeeck en René Weiler nog gaan eten, maar de coach had zijn besluit al genomen", geeft Vandenbempt uitleg bij wat Weiler dreef in zijn beslissing.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck gaf maandagavond in 'Extra Time' zelf meer uitleg bij de spaak gelopen samenwerking en bevestigde het verhaal van Vandenbemt. Ook gaf Van Holsbeeck een sneer naar zijn eigen fans.

"Als je na een goal niet juicht en 'Weiler buiten' roept, dan scheelt er iets. Dat had ik in heel mijn carrière nog nooit meegemaakt. Weiler heeft ons afgelopen zaterdag na de match dan ook klaar en duidelijk gezegd: 'Deze strijd kan ik niet winnen'. Een aantal supporters had beslist dat Weiler buiten moest. Ze waren bereid om het veld op te komen. Dat hebben ze twee jaar geleden gedaan. Toen verweten ze de spelers een gebrek aan inzet. Dan hebben we een trainer gehaald die dat kon brengen. Nu twee jaar later heeft hij de titel gepakt, hebben we de kwartfinale van de Europa League gespeeld, werd hij trainer van het jaar en winnen we de Supercup. Oké, de eerste zes matchen waren niet top, maar hij had toch recht op iets meer respect", oordeelt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck.

(Skwadra by Tagtik/Source: RSCA.be - Extra Time/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren