Tagtik

Dan toch geen boetes voor geluidsoverlast

Het Brussels Gewest heeft dinsdagavond om 23 uur dan toch beslist om geen boetes te innen voor geluidsoverlast bij nachtvluchten boven Brussel. Die zouden normaal vanaf middernacht zijn opgelegd aan alle luchtvaartmaatschappijen die de strenge geluidsnormen boven de hoofdstad zouden overtreden.

Volgens Céline Frémault, de Brusselse minister van Milieu, zullen de overtredingen de komende twee maanden wel worden geregistreerd, maar niet geïnd. Dinsdag gingen de harde woorden tussen de Brusselse en de Vlaamse regering de hele dag over en weer. Vlaams minister-president Geert Bourgeois sprak van een 'institutionele tijdbom'. Rudi Vervoort, Brussels minister-president, vond het inroepen van het tweede belangenconflict door Vlaanderen 'een aanfluiting van de rechtsstaat'.

De werkgevers en de vakbonden op Brussels Airport vonden het dan weer onverantwoord van de Brusselse regering om 60.000 directe en indirecte jobs op het spel te zetten. Luchtvaartmaatschappijen dreigen weg te trekken uit Zaventem als de boetes worden geïnd. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren