Tagtik

Dappere Thomas Buffel spreekt na onnoemlijk zware periode

Plichtsbewust neemt hij het voetbalteam van Racing Genk telkens weer op sleeptouw. Thomas Buffel is een trouwe soldaat, getalenteerd en met veel verantwoordelijkheidszin, dat soort speler dat elke trainer wel in zijn team wilt. De 36-jarige Thomas Buffel verloor op 26 januari 2017 zijn echtgenote Stephanie aan darmkanker. Thomas Buffel, dapper als hij is, speelde deze week voor het eerst weer 45 minuten met het eerste elftal van Genk. Sportwereld vroeg zich af hoe het inmiddels gaat met de ex-Rode Duivel.

"Ik moet nog één en ander verwerken. Het helpt als je veel bezig bent, daarom wilde ik zo snel mogelijk de draad weer oppakken na de gebeurtenis. Zowel thuis, met de familie, als hier. Want de club, de ploegmaats, de supporters, dat is ook familie. Als ambitieuze sportman wil je dan tot het uiterste gaan om er zo snel mogelijk weer te staan. Je wil de ploeg helpen, iets terugdoen voor alle steun", vertelt de vader van twee.

Het typeert modelprof Buffel dat hij zich opnieuw in het zweet wil werken voor zijn club, Racing Genk: "Het valt me zwaar dat ik zoveel tijd nodig heb om weer mijn beste niveau te halen. Maar dat is niet abnormaal. Ik had een erg lange winterstop achter de rug. Het mentale en fysieke hangen ook samen, ik moest mijn tijd nemen om weer te staan waar ik voor de gebeurtenis stond."

Trainer Albert Stuivenberg is alvast heel verheugd dat zijn kapitein er opnieuw bij is: "Thomas heeft meer dan een maand niets gedaan. Hij moest zelf aangeven of hij wilde meetrainen. Als ervaren speler heeft hij een belangrijke rol binnen de groep. Daarom zijn we heel blij dat hij er weer bij is", vertelt hij aan VoetbalBelgië. (Skwadra by Tagtik/Source: Sportwereld - VoetbalBelgië/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren