Tagtik

De Gucht: "Duidelijk dat er iets aan de hand is met Trump"

In een gesprek met VTM Nieuws heeft Karel De Gucht, voormalig Europees commissaris voor Open Vld, enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de kersverse Amerikaanse president Donald Trump. "Er scheelt iets als je er nu nog niet van overtuigd bent dat er iets met die man aan de hand is", aldus De Gucht.

In een column had De Gucht Trump als 'karakterieel ongeschikt voor het presidentschap' beschouwd en hij blijft bij die mening: "Het gaat van kwaad naar erger: hij gooit de NAVO op een hoopje, de EU mag voor zijn part uiteenvallen, het klimaatakkoord hoeft voor hem niet... Hij is een onverbeterlijke narcist, iets tussen een sociopaat en een psychopaat."

De Gucht is het niet eens met Bart De Wever die opriep om niet hysterisch op de daden van Trump te reageren: "De Wever zegt dat je wel mag reageren op zijn persoonlijkheid, maar niet op de inhoud, maar hij is verkeerd", verklaart De Gucht. "Het karakter van Trump heeft ook invloed op wat hij zegt. Je kan dat niet uit elkaar halen. Wat we zien van Trump is een mengeling van die twee."

De gewezen Eurocommissaris is het eerder eens met Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad, die Trump 'een gevaar voor de wereld' heeft genoemd. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren