Tagtik

De Leeuw brult: "Staken is nu enige optie"

Topman van de socialistische vakbond ABVV Rudy De Leeuw uit zware kritiek op de regering Michel en is niet mals voor de minister van Pensioenen Bacquelaine.

"Nemen die mensen zich nog serieus?", vroeg Bart De Wever zich deze week af in Gazet van Antwerpen nadat de vakbonden een staking aankondigden op 10 oktober. De Leeuw reageert bits in De Zondag: "Die opmerking raakt dus mijn koude kleren niet. Neemt hij zijn ministers nog serieus? Of kunnen wij, burgers, zijn ministers nog serieus nemen? Die vraag zou beter gesteld worden. Ik heb de rekening van Van Overtveldt (Minister van financiën, N-VA, red.) nog geen enkele keer weten kloppen".

De ABVV-topman vindt de afschaffing van de vaste benoeming voor ambtenaren een absurde maatregel. "Dát, en niet de hoofddoek of een ander symbool, is de eerste voorwaarde voor neutraliteit. Een ambtenaar moet onafhankelijk van de politiek kunnen werken. Die maatregel heeft ook impact op het pensioen van die mensen", reageert De Leeuw in De Zondag. "Een staking moet altijd de laatste optie zijn. Dat is het ook nu: de laatste, maar enige optie. Bovendien: deze staking wordt lange tijd op voorhand afgekondigd", verklaart de topman van de socialistische vakbond ABVV de komende staking.

(Skwadra by Tagtik/Source: GVA - De Zondag/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren