Tagtik

De Wever over Trump: "Zo kan je geen wereldmacht besturen"

Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, verklaart dat het normaal is dat zijn parlementsleden instructies hebben gekregen over hoe zij moeten reageren op nieuws over Amerikaans president Donald Trump.

De N-VA geeft wel vaker richtlijnen aan zijn politici en voorzitter De Wever benadrukt bij deredactie.be dat de parlementsleden die daarom niet strikt hoeven na te leven. Met de instructies over Trump wil De Wever voorkomen dat zijn parlementsleden te ver gaan in de verontwaardiging over het beleid van de nieuwe Amerikaanse president.

"Wij hebben dus onze parlementsleden gevraagd om even af te wachten en naar de realiteit achter de verklaringen van Trump te kijken, want die zijn dikwijls veel minder spectaculair, en te reageren op de echte inhoud. Ik denk dat dat gewoon een kwestie van gezond verstand is", aldus De Wever die de stijl van Trump als te impulsief bestempelt. "Zo kan je niet besturen, zeker geen wereldmacht."

Voorts meent de voorzitter van de N-VA dat wij ons niet hebben te moeien met interne Amerikaanse aangelegenheden zoals het bouwen van een muur tussen de VS en Mexico. Over het protectionisme van Trump mogen we dan wel onze mening hebben: "Dat raakt de hele wereldhandel, dus daarover mogen we echt wel onze opinie zeggen en ik geloof daar absoluut niet in. Op korte termijn zal Amerika daar misschien winst van hebben, op lange termijn weet je dat iedereen verliest," zo besluit De Wever. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren