Tagtik

Dewael geeft z'n postje (en 12.000 euro) bij Telenet niet op

Na hevige kritiek heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke zijn mandaat in de adviesraad van Telenet naast zich gelegd. Dinsdag bleek dat hij voor dat mandaat kon rekenen op 12.000 euro bruto per jaar, plus een royale vergoeding voor elke bijgewoonde vergadering.

Vorig jaar zetelden ook ex-premier Yves Leterme en Open Vld-parlementslid Patrick De Wael in die raad. "Zij kregen voor hun adviezen een marktconforme vergoeding. Als beursgenoteerd privébedrijf is het toegestaan om experts en adviseurs tegen een vergoeding te engageren", zo laat Telenet weten.

Na het ontslag van Bracke en eerder al Van Velthoven beraadt Telenet zich nu over het voortbestaan van de raad, maar het benadrukt dat het in de toekomst experts zoals politici of academici zal blijven inhuren als adviseurs.

De Wael is niet van plan om op te stappen uit de raad en laat het aan Telenet over om hierover te communiceren. "Een volksvertegenwoordiger is in principe zelfs niet verplicht deze opdracht aan te geven bij het Rekenhof", zo verdedigt hij zijn standpunt bij Het Laatste Nieuws. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren