Tagtik

Dit zou Bill Gates doen als hij zou moeten leven met 2 dollar/dag

Bill Gates is nog steeds de rijkste man op onze planeet. De 61-jarige topman en oprichter van de firma Microsoft heeft zoveel geld dat hij in zijn lange leven nooit zal kunnen opdoen. Daarom schenkt hij veel aan goede doelen. Maar wat zou Gates doen als hij met amper 2 dollar per dag zou moeten rondkomen? Dat vroeg de succesvolle zakenman zichzelf af, blijkt uit een persoonlijke blogpost.

"Tijdens mijn werk met de Bill Gates Foundation had ik het voorrecht om overal ter wereld vele mensen te ontmoeten, die kippen houden", schreef hij op zijn Blog. "Zo heb ik veel geleerd over hoe je deze dieren moet verzorgen. Ik leerde dat in welke arme omstandigheden mensen ook moeten leven, ze er beter aan toe zijn als ze kippen kunnen kweken."

Zo zegt Gates dat kippen goedkoop in aankoop zijn en ze vragen weinig verzorging. Ze zijn dus de ideale investering aangezien je de dieren en hun eieren kan opeten en verkopen. Zo zorgen ze ervoor dat in de armste landen gezinnen een inkomen hebben.

Met zijn goed doel probeert Gates samen met zijn echtgenote Melinda dan ook om maar liefst 30% van alle mensen die in de sub-Sahara leven, te helpen met het houden van kippen. 

(Skwadra by Tagtik/Source: gatesnotes.com/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren