Tagtik

Doodrijder Merel moet terug naar de cel, maar is spoorloos

Muhammed Aytekin moet terug naar de gevangenis. Dat besliste de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank woensdag. De veroordeelde jongeman is echter op dit moment onvindbaar. "De politie heeft op de verschillende adressen waar hij zich zou kunnen bevinden, nazicht gedaan maar kon hem niet aantreffen", reageert de politie.

De man die de 12-jarige Merel De Prins eind 2015 doodreed op een fietspad in Vilvoorde en daarna vluchtmisdrijf pleegde, had de gevangenis een tweetal maanden geleden verlaten door een oogziekte. Muhammed Aytekin reed tijdens het dodelijke ongeval te snel en beschikte niet over een geldig rijbewijs. Na een nationale klopjacht gaf de man uit Schaarbeek zich aan bij de politie.

Begin 2017 werd Aytekin veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar.
Amper enkele maanden later mocht de doodrijder echter de gevangenis al even verlaten. De strafuitvoeringsrechtbank liet hem gaan zodat hij een dringende oogoperatie kon laten uitvoeren omdat hij anders blind zou kunnen worden. De man kreeg verschillende voorwaarden opgelegd. Zo moest hij zich ter beschikking houden van het gerecht, een vaste verblijfplaats hebben, kreeg hij een alcoholverbod en een reisverbod naar het buitenland. Een enkelband kreeg de man echter niet.

De strafuitvoeringsrechtbank besliste op 27 september dat Aytekin genoeg hersteld is om opnieuw opgesloten te worden. Nu blijkt hij echter onvindbaar te zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren