Tagtik

Doodrijder Merel vraagt al onmiddellijk vrijlating aan vanuit cel

Eergisteren oordeelde de strafuitvoeringsrechtbank  dat Muhammed Aytekin (22) opnieuw de cel in moest. De doodrijder van Merel De Prins was echter spoorloos. Gisteren gaf hij zich uiteindelijk opnieuw aan bij de politie. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis. Hier diende hij meteen een verzoekschrift in voor zijn vrijlating. Dat meldt Het Nieuwsblad.
 
Aytekins werd op 26 januari van dit jaar werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel. De advocaat van de veroordeelde had eerder ook al cassatieberoep aangetekend tegen de opsluiting van Aytekins. Een halfjaar geleden liet de strafuitvoeringsrechtbank hem vrij, omdat hij lijdt aan een ernstige oogziekte. Nu was hij voldoende hersteld om zijn straf opnieuw in de gevangenis uit te zitten. Dat gebeurde sinds gisteren, maar hij heeft dus al onmiddellijk een verzoek in om over vier maanden opnieuw voor de strafuitvoeringsrechtbank te verschijnen.
 
Volgens zijn advocaat heeft hij dan een derde van zijn veroordeling van vijf jaar uitgezeten. Advocaat Yannick De Vlaemynck zegt dat als hij dan wordt vrijgelaten dit om wettelijke redenen zal zijn, niet om medische. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren