Tagtik

Droomreis naar Thailand wordt regelrechte hel voor Belg

Een droomreis die in een nachtmerrie uitmondt. Dat is wat Maxence Berote overkomt, een jonge dertiger uit Wépion (Namen). Begin oktober reisde de Belg naar het noorden van Thailand, maar al na enkele dagen breekt hij zijn voet bij een ongeval in Thailand. Van een slechte start gesproken! Maxence doet beroep op zijn verzekeraar Ethias aangezien hij een reisverzekering heeft. Ethias verzekert hem dat ze in alle kosten zullen voorzien en dat ze hem zullen repatriëren.

Maxence kiest er echter voor om zijn reis door Thailand verder te zetten. Alles verloopt verder vlot, tot hij zwaar ten val komt wanneer hij met een vriend een motorritje maakt. Hij wordt in kritieke toestand naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Hij ligt er twee dagen in een coma en ontwaakt er uiteindelijk met drie gebroken nekwervels. Omdat er een kans is dat hij volledig verlamd kan worden, wordt hij geïmobiliseerd.

Inmiddels begint zijn moeder in het Naamse Wépion zich enorm zorgen te maken over de gezondheidstoestand van haar zoon aangezien hij nog meerdere breuken blijkt te hebben en ook brandwonden heeft opgelopen. De familie wil Maxence dan ook zo snel mogelijk laten repatriëren naar België en contacteert Ethias. Maar de verzekeraar meldt de familie doodleuk dat het contract met Maxence op 31 december afliep en kon verlengd worden met een simpele aanvraag, wat niet gebeurde. Het motorongeluk van 15 januari is dus niet gedekt en Ethias weigert om nog tussenbeide te komen in de kosten van de repatriëring.

De familie zal zelf moeten opdraaien voor de 70.000 euro die de repatriëring vanuit Thailand zal kosten. (Skwadra by Tagtik/Source: RTBF/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren