Tagtik

Duitse jagers schieten eerste wilde bizon in 250 jaar neer

De Europese bizon is een zeldzame diersoort geworden. Deze kolos van ruim 600 kilogram wordt enkel soms in het wild nog gespot in Polen, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne, Rusland en Slowakije. Vorige week zag een Duitse wandelaar nabij de Oder-river in Lebus plots een bizon, niet achter een omheining, maar in het wild. De wandelaar kon zijn ogen niet geloven toen hij het imposante dier spotte. Het ging niet om een ontsnapt exemplaar, maar wel degelijk om een Europese bizon.

De wandelaar contacteerde meteen de lokale politie in het stadje op 88 kilometer van Berlijn. De ordediensten van Lebus oordeelden dat het dier een gevaar vormde voor de gemeenschap, waarna jagers opgedragen werden om de bizon te doden. Bijgevolg werd de eerste Europese bizon die in 250 jaar tijd in Duitsland gezien werd, meteen neergeschoten.

WWF en vele andere dierenorganisaties zijn woedend. "Na meer dan 250 jaar duikt er eindelijk opnieuw een wilde bizon op in Duitsland en alles wat de autoriteiten konden bedenken, was om hem dood te schieten. Dat toont aan dat de overheid helemaal niet weet hoe ze met wilde dieren moet omgaan", zegt Christoph Heinrich van het WWF.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren