Tagtik

Een reiziger op vijf wordt ziek bij start vakantie

Niets zo onprettig als wekenlang uitkijken naar je vakantie en dan ziek worden als het eindelijk zover is. Toch komt het heel vaak voor dat vakantiegangers ziek worden bij aanvang van hun vakantie. Dat onderzocht de universiteit van het Duitse Bonn.

Maar liefst een op de vijf vakantiegangers wordt ziek aan het begin van het verlof, dat concludeert de Universiteit Bad Honnef nadat het onderzoek deed bij tweeduizend mannen en vrouwen. De grootste oorzaak van het ziek worden kan gevonden worden in het feit dat veel mensen als ze op reis vertrekken vaak dicht bij elkaar zitten op een vliegtuig, bus of trein waardoor bacterieën en virussen zo snel uitgewisseld worden.

Maar er is nog een bijkomende factor die ervoor zorgt dat we al te vaak onze vakantie in mineur starten, zegt viroloog Marc Van Ranst in Het Nieuwsblad. "We steken in die laatste dagen voor het verlof vaak een tandje bij om bijvoorbeeld een laatste reeks mails weg te werken. En dan eisen we in één klap van ons lichaam: nu rusten! Zo gemakkelijk gaat dat niet. Een minder abrupte overgang tussen werk en vakantie kan al veel voorkomen."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren