Tagtik

Eén werknemer op vijf fietst geregeld naar werk

Uit de tweede mobiliteitsbarometer van hr-dienstenverlener Acerta blijkt dat meer en meer mensen met de fiets naar het werk gaan. Ook de populariteit van de bedrijfswagen blijft groeien. 

Aan het onderzoek van Acerta namen 40.000 werkgevers in de privé deel. Het aantal werknemers die de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer is 13 procent gestegen in vergelijking met 2015. Ongeveer 20 procent gebruikt momenteel de fiets om naar het werk te pendelen. Antwerpen is hierin de koploper, terwijl in Wallonië amper de fiets gebruikt wordt.

Of een werknemer al dan niet de fiets neemt, is vooral weersgebonden. Toch zijn er nog andere redenen. "De grotere files en de fiscale stimuli zorgen voor het gebruik van de fiets. Een werknemer krijgt gemiddeld 0,23 euro per kilometer", zegt directeur bij Acerta Consult Dirk Wijns. 

Naast het succes van de fiets kent ook de bedrijfswagen nog steeds een groei. Een op tien werknemers gebruikt een bedrijfswagen voor het woon-werkverkeer. Dit is een stijging van 3,6 procent ten opzichte van 2015. (SKWADRA by Tagtik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren