Tagtik

Einde Eurostadion meer dan ooit nabij

De kans dat de openingswedstrijd van het EK voetbal 2020 zoals gepland in Brussel zal worden gespeeld, wordt met de dag kleiner: het Eurostadion komt er wellicht niet. Niet alleen is de bouwvergunning nog altijd niet afgeleverd en wil Grimbergen de oude buurtweg op parking C niet schrappen, ook de voornaamste huurders lijken niet meer geïnteresseerd: na de Belgische voetbalbond wil nu ook Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws afhaken.

Anderlecht, dat zijn intrek zou nemen in het nieuwe stadion, kan zich niet vinden in de bouwplannen van bouwheer Ghelamco: het stadion zou te groot zijn, te veel kantoorruimte bevatten en te weinig comfort bieden aan de supporters. Dat zou de club volgens de krant hebben beslist op een bestuursraad van dinsdag.

Als de Rode Duivels en Anderlecht hun wedstrijden niet willen spelen in het nieuwe stadion op parking C, is het project economisch en financieel niet leefbaar. Wellicht rest Ghelamco nu alleen nog om de plannen nog aan te passen, nog meer op maat van paars-wit. Ondertussen tikt de klok ongenadig verder... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren