Tagtik

Elf olifanten vast in modderige valstrik

Elf wilde olifanten zijn zaterdag gered in de provincie Mondolkiri (noord-west Cambodja, vlak bij de Vietnamese grens) nadat ze maar liefst vier dagen lang vast zaten in een krater vol modder. De diepe put dateert vanuit de Vietnamoorlog en was vol modder gelopen. De dieren waren op zoek naar water toen ze vast kwamen te zitten in de krater en er enkel maar dieper in zakten toen ze er terug uit probeerden te geraken.

Volgens Keo Sopheak, het hoofd van de milieudienst van de provincie, hebben dorpsbewoners recentelijk de put dieper gemaakt om er water in te kunnen verzamelen tijdens de  moesson. De krater dateert van het einde van de jaren '60 toen de oorlog bijna heel Cambodja verwoestte.

"We hebben de rand van de krater met de hand moeten uitgraven", vertelt Keo Sopheak, de hulpvaardige dierenliefhebbers hebben eveneens water in de put laten lopen zodat de modder in de krater vloeibaarder werd en de olifanten konden ontkomen uit hun benarde situatie. Na hun redding zijn de olifanten meteen teruggekeerd naar het bos. (LpR and Skwadra by Tagtik/Source: CambodgeMag/Picture: Screenshot YouTube)

Ook dit kan u interesseren