Tagtik

Emotionele Borkelmans: "Heb ik gefaald als vader?"

In het programma De Kleedkamer op Canvas blikt Ruben Van Gucht terug op roemrijke verhalen uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Niet alleen de sportieve successen worden belicht, maar ook de diepmenselijke gebeurtenissen die de voetballers voor, tijdens of na hun voetbalcarrière hebben meegemaakt.

In de aflevering van maandagavond kwam het Club Brugge van 1992 aan bod. Daarin blikte Vital Borkelmans emotioneel terug op een incident waarin zijn zoon betrokken raakte. Na Club Brugge-Napoli in de Europa League in november 2015 kwam het in de stad tot een zware vechtpartij. De zoon van Borkelmans zat anderhalve maand in voorhechtenis wegens zijn betrokkenheid.

"Ik dacht dat ik gefaald had als vader. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Die jongen doet stommiteiten, maar tot vandaag heb ik hem altijd gesteund. Hij weet dat hij fouten heeft gemaakt", zei de ex-assistent van bondscoach Wilmots met snikkende stem. "Ik ben ernaartoe gegaan, want het blijft mijn kind. Dat gaat niemand me afpakken. Toen ik buiten kwam was ik echt kapot", zo vertelde hij over het bezoek aan zijn zoon in de cel.

"Maar gelukkig had ik een goede coach", aldus Borkelmans over Wilmots. "Een goed mens. Met hem kon ik daar echt over praten. Maar ook met andere mensen, zoals Franky Van der Elst, Gert Verheyen en mijn vrouw." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren