Tagtik

Ex-renner krijgt huwelijksuitnodigingen .. en sterft

De 51-jarige Sven Vandevoorde was acht jaar samen met zijn vriendin Fanny Debeuf. Beide tortelduifjes vonden dat ze klaar waren voor een nieuwe etappe in hun leven. Ex-renner Vandevoorde zou op 2 juni voor de wet trouwen met zijn toekomstige. Zo ver is het echer spijtig genoeg niet kunnen komen. Het koppel, dat samenwoonde in het West-Vlaamse Wevelgem, werd deze week abrupt uit elkaar gesleurd. "Afgelopen dinsdag kwamen de save-the-date-kaartjes met onze foto’s toe, die we naar de genodigden zouden sturen", vertelt Fanny aan Het Nieuwsblad. Sven was werkzaam als koerier en deelde pakjes rond. Dinsdag kwam hij echter niet thuis na zijn werk. Dat zorgde meteen voor heel wat ongerustheid bij Fanny. "Dat was niet van zijn gewoonte. Ik vond dat raar en belde daarom naar zijn werkgever."

Via het track-and-tracesysteem van zijn bedrijf, konden collega's zijn locatie achterhalen en troffen ze zijn bestelwagen op de pechtstrook vlak bij zijn huis aan. De 51-jarige Sven Vandevoorde lag er op zijn buik in de auto. Zijn collega's belden de hulpdiensten, maar Sven bezweek aan een hartfalen.

"Sven was een hele lieve man. Onze trouw moest de kers op de taart worden. Ik wilde mijn trouwkleed zo graag aan hem tonen, maar hij wilde dat het een verrassing bleef. Ik heb zoveel spijt dat hij het nooit heeft gezien", vertelt Fanny aan Het Nieuwsblad. "In plaats van een huwelijk moeten we nu een begrafenis regelen." Aldus de moeder van Sven. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren