Tagtik

Explosie verstoort Frans carnaval

In de Franse stad Villepinte, nabij Parijs, is het carnavalsfeest op een valse noot geëindigd. Omstreeks 18.30 uur vond een explosie plaats waarbij meerdere gewonden vielen.

Wanneer de festiviteiten in het Franse stadje op hun einde liepen, zou een vuurwerkshow de kers op de taart moeten geweest zijn. Bij het aansteken van het vuurwerk liep het echter grondig mis. Toen een stropop in brand gestoken werd, volgde een enorme explosie. "De persoon die het vuur aanstak, werd verschillende meters weggekatapulteerd", vertelt een aanwezige aan Le Parisien. Verschillende mensen raakten gewond door in het rond vliegend puin.

Het gaat niet om een daad van terrorisme, maar om een ongeval met vuurwerk. Achttien mensen raakten gewond, waarvan er drie in kritieke toestand verkeren. Dat melden de Franse media. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">19 gewonden bij explosie in voorstad van Parijs <a href="https://t.co/iE9HhRW4Zc">https://t.co/iE9HhRW4Zc</a></p>&mdash; Patrick Hazewindus (@hazewindusp) <a href="https://twitter.com/hazewindusp/status/848273171614752768">1 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren