Tagtik

Extreme besparingen: Justitie kan ramen niet meer laten kuisen

"Er is in de huidige budgettaire context geen ruimte voor de uitbesteding van specifieke taken als ramen poetsen. Noodzakelijke voorzieningen op het vlak van veiligheid en nutsvoorzieningen krijgen de absolute voorrang", luidt de officiële communicatie van Edward Landtsheere, woordvoerder van de FOD Justitie.

Vele medewerkers van Justitie klagen echter over de vuile ramen in het Portalisgebouw in Brussel en in vele andere kleinere vredegerechten in Vlaanderen. "Als ik niet zelf af en toe het venster aan mijn bureau poets, zie ik helemaal niets meer", reageert een medewerkster. Ook de woordvoerder van Justitie beseft dat de vuile ramen niet meteen een aangename sfeer creëren. "Ik denk dat de laatste poetsbeurt van minstens twee jaar geleden dateert", onthult hij bij Het Nieuwsblad.

De oorzaak van deze wanorde is te vinden bij de strenge besparingen. "Het ligt niet aan ons, maar aan de Regie Der Gebouwen, die instaat voor het onderhoud. Het bedrijf dat normaal alles proper maakte, komt inderdaad al een tijdje niet meer", geeft de woordvoerder toe.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren