Tagtik

Forse stijging zelfmoordpogingen na dood Steve Stevaert

Uit een onderzoek van professor Gwendolyn Portzky blijkt dat in Vlaanderen een kwart meer zelfmoordpogingen werden ondernomen na de zelfmoord van Steve Stevaert in april 2015. De professor legt een duidelijk verband tussen de dood van de 60-jarige politicus en de berichtgeving daarover in de media.

In het Canvasprogramma 'De Afspraak' vertelde professor Portzky, hoofd van het Vlaams Expertisecentrum voor Suïcidepreventie aan de universiteit van Gent, dat er zelfs een verdubbeling van het aantal zelfmoordpogingen werd vastgesteld bij personen in de leeftijdscategorie van Steve Stevaert.

Volgens de professor moeten er regels komen over de berichtgeving van zelfmoord: "We telden 271 online berichten. Dat is te veel. Hoe meer berichten, hoe groter de schade", zo vertelde de professor in het televisieprogramma. "In die berichten werden ook te veel details gegeven. Dat is echt schadelijk. Zo waren er na de dood van Stevaert een kwart meer zelfmoordpogingen met verdrinking." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren