Tagtik

Franse pers vol lof: "Beste transfer"

Verschillende Franse journalisten moesten vorige week bij de officiële persvoorstelling van Youri Tielemans met schaamrood op de wangen toegeven dat ze eigenlijk nog nooit gehoord hadden van het Belgische goudhaantje. Daar lijkt meteen al verandering in te zijn gekomen.

AS Monaco betaalde 25 miljoen euro voor de 20-jarige Youri Tielemans. De recentste Ebbenhouten Schoen schitterde alvast in de Franse supercup tegen PSG met een assist op ploegmaat Sidibé en door 30 op 34 passes op de juiste bestemming te doen aankomen. France Football kroonde nieuwkomer Tielemans alvast tot man van de match en ook So Foot spaarde de complimentjes niet. "Met zo'n eerste helft, met die kwaliteit in zijn passing en zijn enorme natuurlijke présence, kan hij die andere Youri van Monaco - Djorkaeff - weleens achterna gaan", schreef de Franse gerespecteerde voetbalbron.

De prestigieuze sportkrant L'Equipe bombardeert Rode Duivel Tielemans al tot absolute smaakmaker. "Hij is tot op heden de grootste transfer van de zomer van Monaco. En a priori ook de beste transfer. Al vanaf zijn eerste matchen heeft Tielemans blijk gegeven van maturiteit, het gemak waarmee hij voetbalt en het potentieel om het spel te versnellen. Voorlopig wordt hij op het middenveld gekoppeld aan Fabinho, aan wiens zijde hij van meet af aan schittert", staat te lezen in L'Equipe.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren