Tagtik

Franse premier hoopt snel oorzaak bosbranden te kennen

Vooral in de streek rond het Zuid-Franse Bormes-les-Mimosas, tussen Marseille en Nice, lijkt het vuur nog niet onder controle. Er zijn daar immers nog steeds drie brandhaarden actief.

Het vuur heeft inmiddels al 7.000 hectare bos verwoest, meldt het VRT nieuws. De typisch Zuid-Franse mistral zorgt ervoor dat de vlammen zich razendsnel verplaatsen en aangewakkerd worden. Maar liefst 12.000 mensen werden geëvacueerd in Frankrijk.

De Franse premier Edouard Philippe trok woensdagnamiddag naar het getroffen gebied om de dappere hulpverleners een hart onder de riem te steken. "Er is een gerechtelijk onderzoek opgestart, want als er een brand wordt vastgesteld, zijn er te volgen procedures en die beginnen met de vaststelling door de politie. Het onderzoek is al bezig en we hopen dat we zullen weten hoe de branden zijn ontstaan", reageert Frans premier Philippe woensdagavond vanuit de getroffen regio.

"Het is zo goed als zeker dat mensen aan de oorzaak liggen van deze bosbranden want eigenlijk is er maar in 5 à 6 % van de gevallen sprake van een natuurlijke oorzaak", reageert VRT-correspondent Stijn Vercruysse donderdagmiddag vanop het strand van Bormes-les-Mimosas, waar vele geëvacueerde toeristen toch nog proberen om het beste van hun vakantie te maken.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren