Tagtik

"Geef wagens met meerdere passagiers één voorbehouden rijstrook"

Rijden auto's die meerder personen vervoeren straks op een exclusieve rijstrook? Als het van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) afhangt wel. Hij is voorstander dat één rijstrook op snelwegen naar Brussel voorbehouden is voor auto's die meerdere personen vervoeren. Dat meldt La Libre Belgique.

Volgens Smet zouden die voertuigen Brussel dan ook gratis binnen mogen. Wie alleen in de auto zit gaat moeten betalen. De minister wil dit voorstel gaan aankaarten aan de Vlaamse en Waalse regering, maar hij ziet het nog groter. "Wanneer de federale overheid een fiscaal voordeel gaat aanbieden aan carpoolers, zou dit een enorme impact hebben op het verkeer in België.", zegt hij.

"We weten allemaal dat er teveel wagens rondrijden in België. Brussel kan al deze voertuigen niet meer aan. Indien mijn mobiliteitsplan slaagt, gaat dit ook de levens- en luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Dat is waar we allemaal naartoe willen op termijn.", besluit de minister. (Skwadra by Tagtik/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren