Tagtik

Geen schadevergoeding voor agenten die klappen kregen van jongere

Eén symbolische euro schadevergoeding, dat is wat de rechter toewees aan twee agenten die het slachtoffer werden van zwaar geweld. Een van de Antwerpse politiemannen had vorig jaar slaag gekregen van de 16-jarige Hamza O., die eerder al betrokken was bij rellen tussen Shariah4Belgium en de politie. Een andere politie-agent werd omvergereden door diezelfde jongen uit Borgerhout.

Beide agenten trokken naar de rechtbank en eisten schadevergoedingen van respectievelijk 500 en 750. De rechter oordeelde deze week echter dat "een politieman ­altijd de kans loopt geconfronteerd te worden met een persoon die zich weerspannig gedraagt". Hierdoor moeten de twee Antwerpse agenten zich, nadat ze het slachtoffer werden van buitensporig geweld, tevreden stellen met een symbolische euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op vrijdag.

De 16-jarige dader moet dan wel geen schadevergoeding betalen, hij komt er wel niet zomaar onderuit. Hamza O. uit Borgerhout werd veroordeeld tot acht maanden celstraf. Bij zijn arrestatie vorig jaar bedreigde hij de agenten meteen met de dood. "Mijn sharia-broeders zullen deze feiten vergelden. Jullie agenten zullen dat met je leven bekopen", zei hij toen hij in de boeien geslagen werd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren