Geen wereldrecord voor topfavoriet Kipchoge op marathon Berlijn

De Keniaan Dennis Kimetto zal deze ochtend toch met knikkende knieën opgestaan zijn. Landgenoten Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en Ethiopiër Kenenisa Bekele viseerden immers zijn wereldrecord deze ochtend op de marathon van Berlijn. Kipchoge kent u vast en zeker wel als de man die er net niet in slaagde om op een gesimuleerde marathon onder de 2 uur te lopen voor sponsor Nike.

Op de biljartvlakke omloop in de Duitse hoofdstad trok topfavoriet Eliud Kipchoge vanochtend in de laatste honderden meters het laken naar zich toe. Na 42.195 km klokte de 32-jarige Kipchoge 2u03min32sec. Met deze toptijd bleef hij amper 35 seconden boven het wereldrecord( 2u02min57sec), dat in handen blijft van Dennis Kimetto. De Ethiopische debutant Guye Adola werd knap tweede op amper 14 seconden van winnaar Kipchoge. Kenenisa Bekele en Wilson Kipsang, vooraf getipt als kandidaat-winnaars, stapten nog voor de kaap van 30 kilometer uit de wedstrijd.

Olympiër Willem Van Schuerbeeck werd eerste Belg in een tijd van 2u15min49sec, waarmee hij op een sterke negentiende plek finishte.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)