Tagtik

Genadeloze dief besteelt grootmoeder tijdens doop

Tijdens een doopviering in de kerk van het West-Vlaamse Passendale afgelopen zondag, maakte een dief van het feestgedruis gebruik om de grootouders van de pasgeborene te bestelen.

"We stonden met de familie rond de doopvont, maar niemand had iets in de gaten. Hij gebruikte ons kindje als afleiding", vertelt de moeder van het kindje uit Moorslede aan Het Nieuwsblad. Een dief ging er met de handtas van de grootmoeder vandoor. Geld, bankkaart, huissleutels, een iPad, identiteitskaart, rijbewijs, agenda en familiefoto's, alles was weg.

Pastoor Geert Roseeuw merkte tijdens de bewuste doopviering wel een verdacht persoon op in zijn kerk: "De man was van het oosterse type met een bruine huid, zwart snorretje, kort zwart haar en donkere kleding. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, in het landelijke Passendale dan nog. Je hoort wel eens van een inbraak in de sacristie tijdens een viering, maar niet in de kerk zelf. Iedereen stond rond de doopvont en keek naar het kindje", zegt hij nog steeds verontwaardigd door deze ongelofelijke daad. Inmiddels werden de iPad, huissleutels en identiteitskaart van de grootmoeder in het dorp teruggevonden. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren