Tagtik

Gepensioneerde rijkswachter vecht op leven en dood met gruwelijk brutale overvaller

Op klaarlichte dag kwam een overvaller bij de 70-jarige Fernande De Gusem en de 62-jarige Rudy De Boo onrust zaaien. De onbekende man glipte mee binnen toen Fernande rond de middag terugkwam van een wandeling met haar hondjes in het Gentse Wondelgem.
"Hij duwde me tegen de grond, kwam bovenop me zitten en neep mijn keel dicht", vertelt ze nog met paniek in de ogen en een bibberende stem aan Het Nieuwsblad. Gelukkig was ook haar gepensioneerde echtgenoot thuis, de man was vroeger rijkswachter geweest. Hij zat op zijn computer wat te werken, toen hij zaterdagmiddag zijn echtgenote angstig hoorde schreeuwen en vervolgens naar beneden stormde.

"Daar is een enorm gevecht begonnen. Mijn man heeft ontzettend veel klappen moeten incasseren. Op een bepaald moment haalde de dader een grote schroevendraaier uit zijn binnenzak. Hij dreigde ermee, maar Rudy kon het ding afnemen. Hij probeerde hem te steken maar dat lukte niet. De dader droeg een lederen vest en daar raakte mijn man niet door."

De agressieve inbreker vocht op leven en dood met de ex-rijkswachter, die zich ontzettend hard verweerde, maar enorm veel klappen incasseerde. Fernande kon in alle tumult vluchten en belde de hulpdiensten bij de buren. Uiteindelijk vluchtte de inbreker met 350 euro die Rudy op zak had.

De gepensioneerde rijkswachter raakte zwaargewond, zijn ribben waren geraakt en hij bloedde hevig uit zijn oogkas. "Die man was niets ontziend. Geweld was duidelijk geen probleem. Was mijn man hier niet geweest, wat eigenlijk het plan was, dan was het misschien fataal afgelopen voor mij. En dan ging het om roofmoord, in plaats van over een overval", Vertelt Fernande nu de hel voor haar eindelijk voorbij is. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren